top of page

Veel gesteld vragen

Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen over het op maat gemaakte sportbitje van 3D Mouthguard.

Verschil tussen een boil&bite bitje, hapbitje, tandarts bitje en een op maat gemaakt bitje van 3D Mouthguard?

Een voorgevormd of boil & bite bitje zijn massa geproduceerd en bedoeld om elke sporter een okay bitje te kunnen aanbieden. Een tandarts en 3DMouthguard op maat gemaakt bitje zijn speciaal voor jou en op jouw gebit geproduceerd, hierdoor is de pasvorm vele malen beter. Een tandarts bitje werkt vooral met het hap principe en de afwerking van het bitje laat te wensen over, waardoor deze hoog, dik, en tot en met de laatste kies is geproduceerd. 
 

Bij 3DMouthguard werken we met een 3D aangemeten bitje en na hoogwaardig onderzoek sluit het sportbitje naadloos aan op je gebit. We houden rekening met de bolling van je gehemelte, de vorm van elke tand en een klein gedeelte van het tandvlees, daarnaast werken we het bitje net na de 3de kies rond af en hierdoor is het bitje irritatie vrij.

Hebben jullie ook beugel bitjes?

Ja, we zouden het zelfs kunnen aanmeten met onze digitale scan. Echter is dit niet te adviseren omdat het te strak om de beugel zit en kans op letsel groter wordt bij impact. Hiervoor raden wij i.s.m. Sporttandheelkunde, het bitje BraceGuard aan.

Krijg ik een factuur voor mijn zorgverzekering?

Nee, dit kan alleen als je de mondbeschermer laat aanmeten door de Tandarts.
Let op! De M61 mondbeschermer kosten a € 29,92 wordt niet vergoed in de basis verzekering, hiervoor is bij alle zorgverzekeraars een extra TAND verzekering voor nodig en dan krijg je in veel gevallen 75% vergoed. 

Mijn bitje is kapot?

Onmogelijk.
Mocht het toch gebeuren, stuur een mail naar info@3dmouthguard.nl met de klacht en bijhorende foto's en wij lossen het binnen 24 uur op.

Reiniging

Hitte heeft geen invloed op de uiteindelijke vorm van uw gebitsbeschermer. Uw gebitsbeschermer vervormt vanaf 100°C. Wij adviseren u om uw gebitsbeschermer te reinigen in kokend water. Vaatwasmachine of wasmachine zijn ook geschikt. Hierdoor is uw gebitsbeschermer 100% bacteriën vrij!

Recyclebaar

Wij waarderen uw steun om samen een duurzame wereld te creëren. Uw gebitsbeschermer kan worden gerecycled. We hebben een duurzaam proces gecreëerd om uw gebitsbeschermer te produceren dankzij intra-orale scanning, software en digitaal transport.

Pasvorm

Uw gebitsbeschermer is ontworpen in nauwe samenwerking met topsporters die ze elke dag gebruiken. Een perfecte pasvorm betekent meer comfort, meer lucht en een betere communicatie.
Door het gebruik van 3D printtechnologie zijn we tot +/- 0.1mm nauwkeurig, dit betekend een perfecte pasvorm voor elk gebit.

FDA & CE

Wij zorgen voor uw gezondheid. Wij gebruiken alleen FDA goedgekeurde materialen. Gecombineerd met de wetenschappelijke ondersteuning van Nederlandse en Engelse universiteiten hebben wij uw gebitsbeschermer ontwikkeld. We hebben de schokabsorptie verbeterd, evenals de invloed van speeksel en sportdrank, die geen invloed heeft op uw gebitsbeschermer. Uw gebitsbeschermer is bovendien CE gecertificeerd.

Preventieve bescherming

Geen enkel mondbescherming product, inclusief maar niet beperkt tot producten gemaakt door 3DMouthguard B.V., kan bescherming garanderen tegen letsel of de dood bij een bepaalde impact of incident. In geen geval zal 3DMouthguard verantwoordelijk zijn voor incidentele of gevolgschade of winstderving of ander verlies of gebruik van welke aard dan ook.

Veilig door maximale bescherming

Het op maat gemaakt gebitsbeschermer van 3DMouthguard zorgt voor een maximale impactdemping die evenredig over je gebit wordt verdeeld.

Dit biedt vele malen meer bescherming t.o.v. een hap bitje, voorgevormd of boil&bite bitje.3D Mouthguard mondbeschermers zijn gemaakt van een speciaal voor ons ontwikkeld en samengesteld materiaal i.s.m. Covestro, met een unieke balans tussen flexibiliteit, impactverdeling en kracht. 

 

Wat te doen bij tandletsel?

bottom of page